Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-09@08:40:27 GMT

وقتی ستاره دریایی به جنگ سرطان می‌رود!

تاریخ انتشار: ۷ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۴۳۰۶۱۵

وقتی ستاره دریایی به جنگ سرطان می‌رود!

پژوهشگران روس در بررسی جدید خود دریافتند که شاید برخی از ترکیبات موجود در بدن ستاره دریایی بتوانند به مقابله با سرطان کمک کنند.

به گزارش ایسنا و به نقل از فیز، دانشمندان "دانشگاه فار استرن فدرال"(FEFU) روسیه در بررسی جدید خود دریافتند که ترکیبات به دست آمده از چهار نوع ستاره دریایی می‌توانند سلول‌های سرطان پستان و سرطان روده بزرگ را در انسان هدف قرار دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آنها مواد مورد نظر را از نوعی ستاره دریایی موسوم به "Ceramaster patagonicus" خارج کردند که در جزایر کوریل زندگی می‌کند.

دانشمندان فار استرن، این پژوهش را با همکاری "شعبه شرق دور آکادمی علوم روسیه"(FEB RAS)، در جزایر کوریل انجام داده‌اند.

به گفته دانشمندان، ممکن است که ترکیبات موجود در این ستاره‌های دریایی، کار انتقال مواد مغذی را از دستگاه گوارش به سلول‌های محیطی بر عهده داشته باشند و مانند نمک صفراوی معده انسان عمل کنند. پیش از این فقط یکی از ترکیبات بدن ستاره‌های دریایی جدا شده بود.

دانشمندان در این پژوهش، اثر ضد سرطان این مولکول‌های غیرعادی را نشان دادند. آنها باور دارند که می‌توان مواد به دست آمده از ستاره دریایی را، یک روش بالقوه برای متوقف کردن بیماری‌های عصبی مانند آلزایمر در نظر گرفت زیرا این مواد، به سلول‌های عصبی کمک می‌کنند تا از مشکلاتی مانند سطح پایین اکسیژن و گلوکز نجات پیدا کنند.

نکته مهم اینجاست که ترکیبات به دست آمده از این ستاره دریایی، بازسازی سلول‌های سرطانی را در غلظت غیرسمی تحت کنترل درمی‌آورند و آن را محدود می‌کنند. این موضوع نشان می‌دهد که این ترکیبات احتمالا سلول‌های سالم بدن را از بین نمی‌برند و می‌توانند امیدی برای پژوهش و آزمایش بیشتر باشند.

"تیموفی مالیارنکو"(Timofey Malyarenko)، از پژوهشگران این پروژه گفت: جالب اینجاست که این ترکیبات تقریبا به صورت تصادفی و هنگامی پیدا شدند که من در جستجوی مولکول‌های لیپید یا چربی‌های جدیدی بودم که منشا آن ستاره دریایی است.

به گفته دانشمندان، شاید گام بعدی این پژوهش، تولید مولکول‌هایی مبتنی بر ترکیبات ستاره دریایی خواهد بود که ویژگی‌های درمانی بیشتری دارند. شاید بتوان با بررسی دقیق این ترکیبات جدید، فعال‌ترین مولکول‌ها را برای افزایش اثر دارو ارائه داد. این کار می‌تواند فرصت خوبی را برای بررسی ترکیبات بدن انواع دیگر ستاره دریایی فراهم کند. شاید این ترکیبات بتوانند در آینده حتی موثرتر باشند.

این پژوهش، در مجله "Marine Drugs" به چاپ رسید.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: سرطان ستاره دریایی سلول مولکول ستاره دریایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۳۰۶۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عوامل ابتلای افراد به بیماری لوپوس

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، بیماری لوپوس یک بیماری خود ایمنی است که با بثورات پوستی یا آسیب به اندام‌های اصلی بدن مانند مغز، کلیه و کبد خود را نشان می‌دهد. هنگامی که فرد مبتلا به لوپوس یا هر اختلال خود ایمنی دیگری می‌شود، سیستم ایمنی به اشتباه به سلول‌های سالم حمله می‌کند.

بیشتر بخوانید: علت درد در نقاط مختلف بدن علت ابتلا به لوپوس چیست؟

براساس گزارش هلث، علت دقیق لوپوس تا حد زیادی ناشناخته است اما تحقیقات نشان داده است که ترکیبی از عوامل هورمونی، ژنتیکی، محیطی و ایمونولوژیک می‌تواند خطر ابتلا به این بیماری را افزایش دهد.

آیا لوپوس ارثی است؟

لوپوس مانند بسیاری از اختلالات خودایمنی دیگر در خانواده‌ها دیده می‌شود اما داشتن سابقه خانوادگی لوپوس تضمینی برای ابتلا به این بیماری نیست زیرا ممکن است افراد جهش‌های ژنتیکی را به ارث ببرند که خطر ابتلا به لوپوس را در آن‌ها افزایش یا کاهش می‌دهد.

چه کسانی به لوپوس مبتلا می‌شوند؟

عوامل خطر زیر ممکن است احتمال ابتلا به لوپوس را افزایش دهند:

سن: لوپوس در زنان ۱۵ تا ۴۴ ساله شایع است.

قومیت: زنان سیاه‌پوست در مقایسه با زنان سفیدپوست بیشتر در معرض ابتلا به لوپوس هستند.

جغرافیا: لوپوس به طور فزاینده‌ای در کشورهای صنعتی غربی رایج شده است. لوپوس همچنین در زنان اسپانیایی تبار، آسیایی، بومی آمریکا و آلاسکا شایع‌تر است.

جنسیت: لوپوس در زنان بیشتر از مردان است.

راه‌های انتقال ویروس "آبله مرغان"/ مدت زمان سرایت بیماری

عوامل خطر ابتلا به لوپوس چیست؟

محققان علت اصلی بیماری لوپوس را نمی‌دانند، اما برخی از عوامل خطر را شناسایی کرده‌اند. هورمون‌ها، ژن‌ها، محیط و عملکرد سیستم ایمنی همگی می‌توانند بر خطر ابتلا به لوپوس تأثیر بگذارند.

هورمون‌ها

لوپوس در زنان تقریبا ۱۰ برابر بیشتر از مردان است. میزان وجود هر یک از هورمون‌های دهیدرواپی آندروسترون (DHEA)، استروژن، استرادیول، پرولاکتین، پروژسترون، پرولاکتین و تستوسترون می‌تواند در ابتلا مؤثر باشد.

عوامل ایمنولوژیکی

لوپوس یک اختلال خود ایمنی است، بنابراین اکثر افراد مبتلا به آن تغییراتی در نحوه عملکرد سیستم ایمنی خود دارند. سلول‌ها زمانی که آسیب ببینند یا دیگر در سیستم ایمنی مورد نیاز نباشند دچار «آپوپتوز» می‌شوند. آپوپتوز فرآیندی است که باعث خود تخریبی یا مرگ سلول‌ها می‌شود. این سلول‌ها معمولاً زمانی از بین می‌روند که دیگر مورد استفاده قرار نگیرند. تحقیقات نشان داده است که سلول‌های مرده در بدن مبتلایان به لوپوس باقی می‌مانند. این سلول‌ها مواد یا سمومی را آزاد می‌کنند که می‌توانند باعث التهاب در سیستم ایمنی بدن شوند. سیستم ایمنی شروع به حمله به بافت‌های سالم در اندام‌های مختلف بدن می‌کند و در نهایت علائم فیزیکی لوپوس نمایان می‌شود.

عوامل محیطی

تحقیقات نشان داده است که برخی عوامل محیطی می‌توانند بر خطر ابتلا به لوپوس تأثیر بگذارند. این عوامل عبارتند از:

حساسیت به برخی داروها مانند آنتی‌بیوتیک‌ها

قرار گرفتن در معرض گرد و غبار سیلیس که معمولاً در پودرهای شوینده، خاک، مواد سفالی و سیمان استفاده می‌شود.

ابتلا به برخی عفونت‌ها مانند ویروس اپشتین بار (EBV) که می‌تواند باعث التهاب در سیستم ایمنی بدن شود.

سیگار کشیدن

قرار گرفتن در معرض اشعه ماوراء بنفش (UV).

منبع: تسنیم

انتهای پیام/

کد خبر: 1229880 برچسب‌ها دانستنی ها

دیگر خبرها

  • شاید حیات بیگانه در حلقه‌های زحل یا مشتری پنهان شده باشد
  • دانشمندان حلقه رابط برنامه غذایی و ابتلا به سرطان را کشف کردند
  • عوامل ابتلای افراد به بیماری لوپوس
  • فناوری کوانتومی یک ضرورت برای نیروی دریایی است
  • علت ابتلا به لوپوس چیست؟/ عوامل خطر ابتلا به بیماری
  • ابداع سلول خورشیدی آبدار
  • اختتامیه جشنواره دانش و پژوهش امام علی (ع) برگزار شد
  • ابداع روشی تازه برای مبارزه با سرطان؛ تقویت سلول‌های ایمنی
  • راه‌حل انقلابی در مهار گرمایش زمین: تبدیل مستقیم و پاک کربن دی‌اکسید به سوخت
  • الکترونیک سبز می‌شود/ ابداع نانوسیم‌هایی که از هوا برق تولید می‌کنند